Testen. Leren. Excel.
  
Gebruikersnaam Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
        

Laat je niet overweldigen – we leren je alleen de echt belangrijke zaken over web design.

We geloven in effectieve training met tastbare resultaten. Daarom baseren we onze web design cursus op een zeer uitgeplozen en een verfrissend praktische syllabus. De wereldberoemde auteurs Wendy Willard en Lisa Lopuck hebben deze syllabus samengesteld uit alleen de meest essentiële web design disciplines, zodat het nuttig is voor mensen met weinig of geen web design ervaring – zie onderaan de pagina.

Onze diagnostische test bepaalt aan het begin je kennis en begrip van web design, alsmede wat je nog zou kunnen leren. Daardoor kunnen we de cursus geheel aan jou persoonlijk aanpassen.      

Onze 18 hoofdstukken tellende Web Design Syllabus

Hoofdstukken 1-9

1. Anatomie van een website

Een korte introductie van het Internet en zijn browsers tot aan de moderne browser standaarden aan toe. Het kiezen van een domein, het begrijpen van servers en van de rol die ze spelen als onderdeel van het Internet. Links, URLs, pagina's en websites – hoe deze allemaal samenwerken. De talen van het online publiceren en W3C standaarden.

2. Hosting en Domeinen

Het kiezen van een domeinnaam, uitleg over de componenten inclusief de domein extensies. Het selecteren van een hostbedrijf – zakelijk of persoonlijk gebruik en de vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je een besluit maakt. Host diensten voor weblogs en hoe ze op jouw website kunnen werken. Het gebruik van host management hulpmiddelen zoals cPanel.

3. Tools voor Webontwerp

Populaire web ontwerp software en de beste manieren om hun functionaliteit te gebruiken. Het gebruik van wireframes en visuele sitemaps om ideeën te ontwikkelen. Het gebruik van grafische programma's zoals Adobe Photoshop om composities samen te stellen van hoe je je website er precies uit wilt laten zien.

4. Tools voor Webontwikkeling

Een overzicht van enkele van de meest gebruikte software om websites te maken. Het gebruik van Adobe Dreamweaver en de voordelen daarvan. Het maken van een basis webpagina met een uitleg over ieder losstaande onderdeel en het achterliggende proces. Het gebruik van browser plug-ins (element inspecteurs) om de compositie van een webpagina beter te begrijpen (en te verbeteren).

5. Introductie in HTML

Waar moet je bij stilstaan voordat je met HTML begint? Begrijp de syntax en het basis pagina ontwerp – een introductie tot tags, elementen en attributen. Structureer content met HTML door het gebruik van natuurlijke verdelingen, paragrafen, kopjes, lijsten, tabellen en vormen. Voeg links en afbeeldingen toe. Gebruik ons HTML naboots programma.

6. Inleiding in CSS

Het doel van Cascading StyleSheets en hoe ze werken. Uitleg van de syntax en de verschillende soorten selecteurs die het mogelijk maken om de elementen van een webpagina met eigenschappen en waarden aan te sturen. Inline, interne en externe CSS. Kleuren, lettertypen, marges en begrenzingen.

7. Ontwerpen voor op Beeldschermen

Begrijp de verschillen tussen het web en meer traditionele media. De mogelijkheden die het web biedt alsmede potentiële problemen. Een overzicht van moderne platforms inclusief mobiele apparaten. Het maken van een toegankelijke website zodat het potentiële publiek en de gebruikers voldoening vergroot worden.

8. Informatie Architectuur

Wat Informatie Architectuur betekent en waarom het zo'n belangrijk onderdeel is van het maken van een website. Ontwerp degelijke en nuttige gebruikersstroom diagrammen. Het ontwikkelen van een sitemap en een selectie aan hulpmiddelen om ze te maken. Heel veel te downloaden content.

9. Gebruikersinterface Ontwerp

Hoe een website te maken dat de nodige informatie bevat en toch gebruiksvriendelijk is. Interactie Ontwerp en Interface Ontwerp – wat, hoe en waarom? Gevorderde wireframe ontwerp en het definiëren van pagina sjablonen. De rol van het visuele design in bruikbaarheid – ervoor zorgen dat onderdelen hun functie uitdragen en visuele terugkoppeling geven.

     Hoofdstukken 10-18

10. Presentatielaag Design

Uitleg van Presentatie Lagen. Gevorderde technieken voor het samenvoegen van HTML en CSS. Visuele en interactieve effecten. Overwegingen bij ondersteuning voor touch screens. Kenmerken en functies van gevorderde Javascript gebruikende interfaces (inclusief jQuery en AJAX) en DHTML.

11. Afbeeldingsformaten & Optimalisatie

Kies het beste bestandsformaat voor het beoogde doel. De voor- en nadelen van veel gebruikte web afbeeldingsformaten zoals JPEG, GIF en PNG. Isoleer elementen voor export vanuit de proefcompositie of andere bestaande media samenstellingen. Efficiënt gebruik van Adobe Photoshop zijn Save-For-Web mogelijkheid waarmee hoogwaardige web content geproduceerd kan worden.

12. Publiceren (FTP & Testing)

Het voorbereiden van de publicatie, inclusief het toevoegen van meta tags en algemeen testen. Verschillende typen FTP hulpmiddelen, het gebruik van desktop software en op browsers gebaseerde oplossingen. Hoe effectief met je host te verbinden en bestanden over te zetten. De veiligheid van je website waarborgen door toestemmingen met betrekking tot bestanden in te stellen.

13.  WordPress I

Een korte geschiedenis van WordPress en zijn transitie van een simpel hulpmiddel voor bloggers tot een volledig content management systeem met grenzeloze mogelijkheden. Hoe via je webhost met 1 klik te installeren, of zelf handmatig de database en bestandsinstellingen op te zetten. Hoe WordPress informatie organiseert met posts, pagina's, categorieën en tags en hoe je daarmee overweg kunt gaan.

14.  WordPress II

Hoe WordPress aan te passen en stappen die je kunt nemen om het van weblog software om te zetten tot content management software. Het installeren van nieuwe thema's om het aanzicht en de sfeer van de website naar wens aan te passen, alsmede het gebruik van plug-ins om extra functionaliteit te bereiken. Het organiseren van informatie met categorieën en taxonomieën.

15. HTML EMAIL Ontwerp en Ontwikkeling

De voordelen van email marketing. Hoe de respons van je mailinglijst te meten. De beste manieren om email op te stellen en het begrijpen van de technische beperkingen van een traditionele webpagina. Toestemmings en uitschrijf richtlijnen. Onze top 10 emailklanten en massa email diensten.

16.  eCommerce

Geld verdienen door producten en diensten via je website te verkopen. Doe-Het-Zelf oplossingen zoals PayPal en plug-ins van derden. Overwegingen met betrekking tot SSL certificaten en de veiligheid van de website. De beste manieren om eCommerce te ontwerpen. Geregistreerde tegenover gast afreken mogelijkheden. Het opslaan van persoonlijke informatie en daaraan gerelateerde overwegingen.

17. Social Media Integratie

Breid je website uit met populaire APIs. Gebruik Facebook's sociale plug-ins op je website, zoals Facebook Connect en de Like knop. Integreer Twitter. Voeg Disqus sociale commentaren en YouTube video's toe.

18. SEO - Zoekmachine Optimalisatie

Wat is Zoekmachine Optimalisatie? Organisch tegenover betaald zoeken en inzien hoe Google en andere zoekmachines werken. Optimaliseer organisch zoeken door middel van pagina titels, meta tags en pagina content. Het belang van binnenkomende links in zoek ranglijsten. Zoekmachine marketing.